Frk. Marius og sen sommer

Verdens nydeligste kusine Ls ettårsdag ble feiret med brask og bram i helgen, og vi koste oss med med snitter og kaker alle mann. Presangen ble påbegynt og ferdigstilt for en stund siden- utrolig deilig å ligge litt forran skjema for en gang skyld!

Facts: Garn: Baby merino fra Drops, ca 100g mørkelilla, mindre mengder hvitt og lyselilla. Pinner: 3 og 3,5 Mønster: «Tunika med rund sal» fra Sandnesgarns «til fjells» 0913.

Jeg strikket tunikaen i str. 1 år i bredden og str 2 år i lengden siden lille kusine er lang og smal. Men tunikaen ble smalere enn str. ett år i brystvidden- på tross av at jeg korrigerte strikkefastheten ved å øke et halvt nr. på pinnene. Jeg håper den passer en stund likevel, den strekker seg forhåpentligvis litt i bredden. Det var et svært behagelig garn å strikke mønster med, og det glir lettere og er mykere enn sisu- det blir gjentak!

De siste dagene har vi jammen også hatt godt vær, og de «litt» forsinkede T-trøyene til storebror har kommet til nytte. Ut over høsten kan de jo også brukes med en langermet genser under. 

Det er tre ulike modeller som er testet ut i str 98; konvolutt, klassisk og med bestefarsåpning- alle fra ottobre. Sommerstoffet er såklart en favoritt, det tok en god stund før jeg klikket det hjem- og enda en stund før det ble til et plagg. Sen sommer i dobbelt forstand! Oransje kløver fra Ohlssons, røde/blå kløver og småby fra Liandlo og sommer fra Znok.

Ooops- en rosa versjon har sneket seg inn også. Denne skulle være til kusine M, men den har ikke blitt overlevert slik den skulle.

Ja, og så ble det tre nye bestefargensere- disse er supre i passformen! Mønsteret er fra Ottobres vårutgave. Dachser fra S&S, tog fra Ohlssons og zigzag fra Gekko.

Nå har jeg gått ut i full permisjon, og jeg forsøker å få så mange prosjekter som formen tillater i havn før lillebror titter frem (storebror kom en uke før tiden, og nå kan det jo i prinsipp skje når som helst!). Jeg må innrømme at jeg er mer spent og nervøs denne gangen enn sist- jeg vet jo akkurat hvor vondt det gjør og hvor fort det kan gå når det først setter i gang. Og det er vanskelig å akseptere at man ikke har kontroll på når og hvordan det hele skal foregå.  

Symaskinene ble forresten pakket vekk til fordel for barnerom for et par uker siden, og nå ser det ut til at dét prosjektet snart er i havn i alle fall- bilder kommer etter hvert 🙂 Symaskinene skal remonteres i den nye garasjen en gang ut over høsten- av erfaring vet jeg jo at tiden blir knapp med en nyfødt liten tass.

En fin onsdagskveld til deg!

4 kommentar to “Frk. Marius og sen sommer”

 1. Min kreative krok (Hanne Siri) Says:

  Denne Mariusen var kjemepfin. Har en på «lista» jeg og.

  Masse fint til guttene dine også.

  Klem

  • strikkeprinsessa Says:

   Tusen takk for hyggelig kommentar! ja, jeg har også mange Mariusplaner- det finnes jo uendelige fargealternativer 🙂

 2. Ingrid Higrav Says:

  Du lurte på om noen kjente til stoffet «Noas Ark», og det gjør jeg! Ei av mine to døtre hadde slike gardiner på rommet sitt, og de er født i hhv. 1976 og 1980, så 80-tallet passer nok bra! Stoffet var kjøpt i metervis enten fra Sparkjøp eller Ellos.

 3. Majkas Myke Marius « Strikkeprinsessas hjertebarn Says:

  […] på dette garnet gir en smal og kroppsnær modell- jeg hentet læring da jeg strikket mariustunikaen til kusine L) Garn: Drops Baby merino; 220g rødt, ca 30g hvitt og rester av blått. Pinner: 3 og […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: