Sisyfosarbeid

Kjenner du historien om Sisyfos? Den handler om en konge som falt i unåde hos de gamle greske gudene. Som straff ble han dømt til evig å dytte en kampestein oppover en bratt fjellside i dødsriket. Når han nesten hadde klart å dytte steinen til toppen, rullet den tilbake til foten av fjellet igjen og han måtte begynne den strevsomme jobben på nytt- og på nytt -og på nytt. Kan man tenke seg en værre straff?

Fra denne fortellingen fra gresk mytologi har vi fått betegnelsen sisyfosarbeid -en betegnelse benyttet om evighetsarbeid, eller arbeid som tar uforholdsmessig lang tid. Og det var vel kanskje litt slik jeg følte det med dette arbeidet.

Jeg besluttet tidlig hvor mange ruter jeg skulle ha. Men da jeg hadde heklet alle som sto på planen, spilte mamma inn at det nok var litt i minste laget. Så da ble det ytterligere en rad i bredden og en i høyden. Og da det kom til monteringen vurderte jeg om jeg skulle hekle eller sy rutene sammen. Dessverre landet jeg på å sy det sammen, noe som jeg etter hvert forsto at nok tok dobbelt så langt tid som om jeg skulle ha valgt heklemetoden.

Til slutt så ble det da ferdig likevel, selv om jeg hadde planlagt at det skulle være ferdig sånn ca. i november. Og lillegutt har endelig fått sitt retromormorrutesengeteppe som matcher resten av rommet. Heklekanten rundt ble litt slappere enn det som var meningen. Etter hvert forsto jeg at jeg hadde heklet for mange «stavgrupper»- det skal tydeligvis kun være en mellom hver rute. Men- pytt, pytt det gjør da ikke så mye. Jeg har tross alt lært noe av det hele, den uerfarne hekledamen som jeg er 🙂 Jeg har brukt billig garn fra Nille og Sparkjøp, ca 850 gram til sammen. Til tross for mine aversjoner mot «ultrabillig garn» fungerte dette relativt godt, og fargene er friske og fine.

Håpet er at jeg etter hvert skal manne meg opp til å hekle ett til sofaen også, men det får vente en stund foreløpig. Kanskje det heller får bli et heklet bølgeteppe?

Håper du har hatt en flott kvinnedag!

4 kommentar to “Sisyfosarbeid”

 1. Anna GL Says:

  Det ble jo kjempefint når du først kom i mål! 🙂

 2. strikkeprinsessa Says:

  Tusen takk for det, tilfredsstillende å gjøre ferdig større «sisyforsarbeider» 😉

 3. Har dette blitt en teppeblogg? « Strikkeprinsessa's Blog Says:

  […] men nå er det endelig ferdig montert. Fordi mannen ble så fryktelig misunnelig på knærtens heklede lappeteppe tenkte jeg at deg kunne være koselig om sjefen sjøl også fikk et eget go’teppe. Og han har […]

 4. Strikkeprinsessas julekalender: Storebrorlapper « Strikkeprinsessas hjertebarn Says:

  […] S “stor gutt” og fikk “stor-gutt-seng”. Til min forferdelse oppdaget jeg at sengeteppet jeg heklet til sprinkelsenga hans i fjor var alt for lite. Det ble derfor et lappeteppe til storebror også- men dette i perfekt størrelse […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: