Til harefrøkens frøken #2 og ting jeg ikke kan #2

Den vesle frøkna jeg fortalte om i forrige innlegg måtte jo selvfølgelig få noe mykt og hjemmesydd å ha på den lille kroppen også. Det ble et utvalg av mine rosa favoritter i kjente fasonger.

Skyer på rosa himmel og rød interlock fra JNY, velour og ribb fra S&S og Cetho. Hjerteapplikasjonen på rumpa gjør den rosa buksen litt mindre kjedelig.

Rosa bondegårdsstoff fra JNY…

…og siklesmekker i assorterte stoffer fra henholdsvis stof2000, kameleont design og textart.

Settet med lue er sydd i str. 56-62, buksen i str. 56-68 og bondegårdsbodyen i str. 62-68. Til siklesmekkene brukte jeg for første gang  Majas siklesmekkmønster fra den nyutgitte hobbyboken Made by Me. Et godt mønster!

Og så til det jeg har syslet litt med denne helgen. Tidligere har jeg jo fortalt om ting jeg ikke kan, den gangen interiør. Denne gangen dreier det seg om noe som ligger mitt hjerte enda nærmere, nemlig håndarbeide.

Jeg kan ikke hekle!

Gi meg et sett strikkeprinner når som helst, men heklenåla -den får jeg rett og slett lettere angst av. Men jeg har til stadighet beundret alskens heklede tepper rundt om i blogglandia, og ønsket at jeg kunne lage slike selv. Og da Rose fortalte om sin nyvunne interesse for hekling, bestemte jeg meg rett og slett for at jeg også skulle lære meg dette ukjente. For det er jo ingen logisk forklaring på at jeg ikke skulle kunne lære meg denne kunsten også? Eller?

Etter et kjapt søk på veven fant deg denne supre tutorialen på mormorruter- og vips så satt oppskriften spikret. Lett som en plett! Garnet er nok ikke helt optimalt- Drops’ alpakka og heklenål nr 4. Men tatt i betraktning dette ble resultatet ganske så bra til jomfuhekler å være 😉 Jenta i bakgrunnen er min kjære mormor sammen med min staute bestefar. De var verdens beste besteforeldre. Jeg husker ikke om mormor heklet, men hun var en racer på nupereller – kanskje det er neste prosjekt?

Håper helgen har vært god!

7 kommentar to “Til harefrøkens frøken #2 og ting jeg ikke kan #2”

 1. Anna GL Says:

  Gøy med nye prosjekter altså. Bestemorrutene går jo unna i en fei! 🙂
  Hvis du begynner med nupereller en gang, så håper jeg du lager en tut, for dét syns jeg er fint. Og så er det jo egentlig den generasjonen som er mine oldeforeldre som lagde slikt. Bestemødrene mine kan ikke det hvertfall. 🙂 Følger spent med. 😉

  • strikkeprinsessa Says:

   Ja, jeg har fått skikkelig hekledilla 🙂 Og så kan man jo bare lage en rute når det passer liksom 😉 Jeg synes å huske at nupereller var ganske vanskelig å få til, men kanskje lysten blir sterk nok til å gå i kast med et slikt prosjekt.

 2. Silja Irene Kaldhol Says:

  Kjempefine hekleruter, det ser jo helt proft ut! Moro å se når folk prøver ting, det blir jo fint uansett 🙂 jeg har nå sydd to slumretepper fritt etter din tutorial! Takk for hjelpen! Har hatt så mye at jeg ikke har fått lagt ut noe på bloggen på en evighet, men skal få lagt ut bilder der snart 🙂

  God sensommerklem fra Silja 🙂

  • strikkeprinsessa Says:

   Hei Silja! Takk for hyggelig kommentar 🙂 Jeg har vært og snoket på bloggen din, men det er jo ikke fritt for at blogging er det siste som prioriteres i travle perioder! Gleder meg til oppdatering på slumretepper 🙂

 3. primsessemamma Says:

  Mormor var flink til å hekle, men likte best å strikke og sy – og slå nupereller, naturligvis 🙂

 4. Fetter og kusiner og godt nytt år! « Strikkeprinsessa's Blog Says:

  […] har jo fått litt rosa skyer fra før, så jeg så ingen grunn til å bryte […]

 5. Sånn i tilfelle « Strikkeprinsessa's Blog Says:

  […] teppet består av de aller første mormorrutene jeg noen gang har heklet. Den gangen hadde jeg ikke noe klart formål for rutene, annet enn at jeg skulle lære meg å hekle. Men når […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: