Under juletreet #3

Det ble utrolig nok tid til flere strikkeprinsessagaver i år 🙂 Her følger gavene jeg sydde til de minste i vår næreste omgangskrets…

Til to tasser som er ventet i mai ble det stjernesett. Jeg klippet til settene før vi visste kjønn, så jeg hadde en plan om å kombinere blått og rødt om hverandre dersom det ble samme kjønn eller om de små klarte å gjemme seg unna på UL 🙂 Men når julen nærmet seg ble det klart at vi skal bli tante og onkel til en liten guttebass og at våre venner venter en liten tulle. Så da ble det ett rødt og ett blått sett :). Stjernejersey fra JNY/Cetho og velour fra S&S. Konvoluttbody i modifisert ottobremodell og eget buksemønster.

Til to nydelige snupper ble disse to laget- de går godt ned på ørene og er deilig og varme med det doble laget med velour. Mønsterne har jeg tegnet selv, men ideen er hentet fra PimPams fantastiske blogg.

En bilgutt fikk en maskinlue i den deilige velouren fra kameleont design- den turkise/petrolfargede varianten havnet også i handlekurven gitt ;). S fikk også en.

Prinsesse L fikk dette sukkertøyet. Hadde jeg hatt en jente, skulle hun definitivt fått en slik – den er akkurat passe superultrasøt og jentete 😉 Mønsteret har jeg laget selv med utgangspunkt i en enkel kjolemodell fra Meedoms bok. Velour fra fashionfabricsclub og ribb fra S&S. Den skjeve kneppingen har jeg laget etter inspirasjon fra Jubels nydelige kreasjoner.

Applikerte prinsessekroner på armene- perfekt til en selverklært prinsesse!

Og en liten spiss på hetta som forøvrig er fôret med lys rosa velour og vrangsydd. Dette prosjektet er en av mine favoritter!

…og til slutt en liten gave til en liten hemmelighet… som forresten kanskje ikke er så hemmelig lenger :). Body med trykte englevinger i gull.

Kusine Ms julegaver glemte jeg å bildedokumentere før de ble pakket inn, men forhåpentligvis dukker det opp noen bilder på mail etter hvert 🙂

Ha en fin arbeidsuke alle sammen!


7 kommentar to “Under juletreet #3”

 1. kristina Says:

  Blir stadig imponert over alt du lager 🙂 jeg har nettopp begynt å få interesse for å sy, så jeg har ikke så mye erfaring enda. så jeg lurer på hva du bruker som kant på bodyene du lager? er det kantebånd eller klipper du bare opp stoff?

  • strikkeprinsessa Says:

   Hei, Kristina! Så hyggelig tilbakemelding å få, takk 🙂 Det er fantastisk gøy å sy, så det er bare å sette i gang 😉 Til kanting på bodyene klipper jeg ut stoffremser i stretch (ribb/jersey/ tynn interlock) på tvers av stretchretningen (ca. 4 cm. bredde hvis du skal brette den 4 ganger, 3 cm hvis den skal brettes 3 ganger). Jeg bruker nå min coverPromaskin til dette, men man kan også få flott resultat på vanlig maskin hvis du bruker tvillingnål. Jeg har en nesten ferdig TUT på dette, hvis du vil kan jeg forsøke å gjøre den ferdig slik at du ser hvoran det kan gjøres? Anbefaler også bøkene til Meedom! Lykke til!

 2. kristina Says:

  Hadde vært supert om du kunne laget ferdig TUT slik at jeg får sett hvordan det kan gjøres 🙂

 3. pernille Says:

  Nå har jeg bladd gjennom ett par sider av bloggen din, og synes den er kjempe fin! Herlighet så flink du er!

 4. mevlida Says:

  Du er super flink å sy. Syr og scrapper selv og likte så godt dine pim pam inspirerte luer. lager du dem helt dobble? hadde det vært mulig å kjøpe mal til dem noensteder eller har du berra prøvd deg fram?

  • strikkeprinsessa Says:

   Heisann! Hyggelig med noen som deler «krea»interessen 🙂 Disse luene har jeg tegnet på frihånd ved å bruke et vanlig luemønster og «legge det etter hverandre» slik at man bare sitter igjen med en skjøt. Luene er doble ja, og det er samme stoff på vrangen (klippet i ett). Håper du ble noe klokere av dette 🙂 Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: