Mmm seigt og godt -Mintkarameller!

Vi har kjøpt drømmehuset i Østfold -hurra! 🙂 For tiden er det alltså flytting og oppussing som gjelder. Mamma og pappa har vært så snille å låne oss underetasjen, så vi slipper å bo i et oppussingsprosjekt med lillemann heldigvis 🙂 Huset er å betrakte som nesten nytt, så det meste er av kosmetisk art heldigvis 🙂 Kamerakabelen er pakket ned, så bildeoppdateringer kommer senere! I mellomtiden vil jeg dele en oppskrift på nyydelige, seige mintkarameller som jeg laget for noen uker siden!

Fargen er litt skummel og lukten av mint er rimelig sterk underveis, men la deg ikke skremme- det blir supergodt og smaker rimelig proft 😉 Oppskriften er forøvrig hentet fra foodgawker.com

Ingredienser:

2 kopper sukker

2 ss maisstivelse

1 kopp lys sirup

3/4 kopp vann

2 ss smør

1 ts salt

1 ss mintekstrakt (fåes kjøpt som mintolje på apotek og helsekost) 

eventuell fargetilsetning -jeg brukte blå konditorfarge

Begynn med å smøre en bolle og en skrape/sleiv som tåler høy varme. Bland først sukker og maisstivelse i en kjele. Bland så inn de øvrige ingrediensene bortsett fra farge og aroma og varm det hele til ca. 126- 130 grader (jo lavere temperatur, jo mykere karamell). Jeg brukte ikke termometer, men tok det på feelingen- måtte koke den opp en gang til ;). Fjern så kjelen fra varmen og tilsett farge og aroma og hell blandingen i den kalde bollen. La karamellen kjølne til den er kald nok til at du kan håndtere den. 

Så kommer den morsomme biten 🙂 Karamellen skal strekkes slik at luft blandes inn og den blir lett og porøs. Strekk den og brett den på midten og strekk den igjen. Denne prosedyren gjentas i ca. 20 minutter til karamellen er lys og lett!

Til slutt lager du en lang pølse av karamellen og klipp biter som er passe store munnfuller. Pakk de så inn i vokset papir eller annen innpakning som ikke setter seg fast i karamellen:)

Disse kommer til å forsvinne i en fei 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: