Boston cream pie (Kake med hjemmelaget vaniljekrem og sjokoladeganachè)

Laget denne da vi var på hytta forleden (noen uker siden er det jo nå!) og fikk besøk av S’ besteforeldre. Fant den selvfølgelig på foodgawker.com, og tenkte umiddelbart på en venninne som jeg var i New York med i fjor. Hun insisterte på at jeg skulle kjøpe meg donuts med boston cream filling en ettermiddag vi var på vei hjem fra shopping (det var nemlig ikke hennes jomfrutur til New York :)). Vi var så slitne etter shopping at det ble middagen vår den kvelden, og vi sovnet i vår queen size seng med et fornøyd smil om munnen. Tidenes beste jentetur! Kaken er ikke like fet som dunkin’s donuts, men den er enkel og god i smaken. Tror svigerfar likte den -han er familiens store kakekjenner 🙂

Kakebunn:

3 ss smør
½ kopp sukker
1 ts vaniljeessens
1 stor eggeplomme
1 ½ kopp siktet hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1/8 ts salt
¾ kopp melk
2 store eggehviter
3 ss sukker

Rør smør og 1/2 kopp sukker hvitt. Tilsett vanilje og eggeplomme og bland godt. Bland mel, bakepulver og salt sammen i en annen bolle. Tilsett melblandingen og melken vekselvis til smørblandingen og sett til siden. Pisk så eggehviter til de danner myke topper. Tilsett gradevis 3 ss sukker og pisk til stive topper dannes. Rør inn 1/4 av eggehvitene i resten av kakeblandingen, og vend så resten av eggehviten forsiktig inn. Stekes ved 180 grader i ca. 45 minutter midt i ovnen. Avkjøl kaken fullstendig og del den i to.

Vaniljekrem:

1 stort pisket egg
1/3  kopp sukker
2 ½ ss maizena
1 ¼ kopper melk
1 ss smør
1 ½ ts vaniljeessens

Bland sukker og maizena i en kjele. Tilsett melk mens du rører. Kok opp ved medium varme. Kok til passe tykkelse (max 2 minutter) og fjern kjelen fra platen. Bland en fjerdedel av melkeblandingen inn i egget (slik at det ikke koagulerer) og bland så dette i resten av melken mens blandingen piskes kraftig. Kok ett minutt. Fjern kjelen fra platen og rør inn vanilje og smør. Avkjøl blandingen i minimum 1 time. NB! Blandingen vil stivne dersom den står lenge -det er bare å røre den opp igjen med en visp 🙂 Fordel vaniljekremen mellom de to kakebunnene.

Sjokoladeglasur:

1 plate mørk sjokolade

1 ts smør
2  ss vann
1 ss sirup

Smelt alle ingrediensene i et vannbad. La glauren kjøles noe før den helles over kaka.

Nyt 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: