Mitt søte 17.maieksperiment -himmelsk ostekake

Ja, mer kaker 😉 Denne gangen ble det en ostekake med hvit sjokolade, jordbær og gelelokk til 17. mai. Jeg var usikker på smaken da jeg bare har laget jordbær og sitronostekake tidligere, så et prøveeksemplar ble laget til mine studievenninner som leverer masteroppgavene sine i disse dager (GRATULERER 🙂 om ikke mange måneder er det min tur!)

Jeg kombinerte ulike oppskrifter jeg fant på nettet og justerte litt i 2. omgang og satt igjen med dette:

Bunn:

1 pakke bixitkjeks

100g smeltet smør

Kjeksen knuses ved først å brekke den opp i grove biter for så legge bitene i en plastpose. Legg et kjøkkenhåndkle rundt plastposen slik at det ikke går hull, og bruk en kjevle og kjevle over bitene slik at de knuses (dette er mye mer effektivt enn å slå på posen med kjevlen!). Bland inn det smeltede smøret og trykk blandingen ut i en springform. Sett formen kaldt.

Ostefyllet:

3 pakker naturell kremost

2 plater hvit sjokolade

150g melis

2 ts vaniljepulver

5 plater gelatin

3 dl kremfløte

Smelt sjokoladen over dampende vann (eller i vannbad -husk at hvit sjokolade tåler mindre temperatursvingninger enn mørk!). Bløt opp gelatinplatene i kaldt vann -ca. 5 minutter. Bland og pisk alle de andre ingrediensene til en jevn masse -husk at ingrediensene helst bør være rumtempererte. Slik unngår du at gelatinen eller sjokoladen klumper seg når du tilsetter det i blandingen. Gelatinen tas opp av vannbadet (klem ut vannet) og løses i 2-3 ss kokende vann. Bland inn sjokoladen og gelatinen i massen.

Be massen ut over kjeksbunnen. For å gjøre kaken mer «17-mai» har jeg blandet litt blå konditorfarge i noe av ostemassen og plassert et lag med denne i midten. Eventuelt kan bær blandes inn!

Kaken kan pyntes med bær og gelelokk laget med halv mengde vann slik som jeg har gjort, men kun fantasien setter grenser 🙂 (NB! Det er viktig at geleblandingen er HELT kald når den helles over kaken!).   

Vi hadde forøvrig en strålende 17. maifeiring og lillegutt var staselig i sin lille bundadsdress. Det går tregt med bloggingen om dagen, så i mellomtiden har vi også rukket å ha navnefest for vår vesle pode. Kakeinnlegg fra denne begivenheten kommer senere 🙂 .

Én kommentar to “Mitt søte 17.maieksperiment -himmelsk ostekake”

  1. HP Says:

    Den kaka var dødsgod.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: